Skip to content

Blog

Köpeklerde Davranış Bozuklukları

Paylaş:

Evcil hayvanlar bakımı ve beslenmesi yönüyle insanlarda olan bazı ortak özellikleri taşır. Bir evcil hayvan sahiplenmeden önce içtiği sudan kullanması gerektiğinde ilacına kadar detaylı düşünmeniz gerektiğini bilmeniz gerekir. Yaşam tarzlarındaki küçük bir değişim doğru yönde ve doğru bir uygulama ile olmazsa hem fiziksel hem psikolojik olarak onlara zarar verebilir. Özellikle köpekler duygusal olarak bağlılıklarıyla bilinen evcil hayvan gruplarından olduğu için onlarda göreceğiniz ruhsal bozukluklar karşılaşabileceğiniz durumlardandır. Bu bozukluklardan en sık görülen davranış bozuklukları hem sizin hem de köpeğinizin yaşam konforunu azaltan bir durum olarak giderek büyüyebilir.

Davranış bozukluğu yaşayan köpekler kimi zaman sahipleri tarafından barınağa bırakılma, tek edilme, ötenazi gibi en negatif durumlarla karşı karşıya getirilir. Bir evin içinde yaşarken bu sorun nedeniyle hayat kalitesi düşen köpekler, terk edilme durumunda dışarıdaki yaşam koşullarına uyum sağlayamaz. Köpeği dolaylı olarak ölüme terk eden bu yöntemler yerine onunla anlaşmak ve profesyonel bir destekle ona yardımcı olmak en iyi seçimdir.

Köpeğinizin problemini anlamak için olası davranış bozukluklarını inceleyebilir, bunlardan birini ya da birkaçını gösteren köpeğinizi uzman bir veteriner hekimine götürebilirsiniz.

  • Dışkı yeme
  • Dışkı ve idrarı tutamama
  • Sürekli havlama
  • Dışarıda geçirdiği zamanda ilgi çekme isteği ve fazla hareketlilik
  • Özellikle arabalara, bisikletlere havlama
  • Depresyon
  • Tüyleri fazla yalama ve koparma
  • Normal olmayan cinsel davranışlar
  • Kendisinin eşyasını ya da sizin eşyanızı yeme/parçalama
  • Ağzında sürekli bir nesne ile gezmesi
  • Bir alan ya da eşyayı gereğinden fazla sahiplenme
  • Ayrılma korkusu ile siz olmadan vakit geçirememe
  • Uyku ve diyet sorunları
  • Sık sık bir yeri kazma durumu
  • Sık mama isteme

Yukarıdaki problemler bir davranış bozukluğudur ve gerekli terapilerle çözülebilir. Çünkü köpekler 3-5 yaşına kadar oturan kişiliği nedeniyle bu süreçte doğru yetiştirilme şekliyle büyümelidir. Aksi taktirde küçük bir problem büyüyebilir ya da köpeğinizin sizinle olmadan önce yaşadığı bir travma stres bozukluğu olarak ortaya çıkabilir. Bu durum da davranış bozukluğu olarak seyredebilir.

Yavru köpeklerde henüz kişiliği oturmamış olduğundan gelecekteki bu gibi sorunlar henüz sahibi tarafından anlaşılmayabilir. Ancak fark edilen durumlarda yapılması gereken uzman bir kliniğe danışmaktır. Her köpeğin yaşı, cinsi, yaşam alanı, beslenme şekli ve sağlık durumu birbirinden farklı olduğu için farklı tedavilere ihtiyaç duyulur. Bu nedenle veteriner hekiminizin önerisi ile diyet değişimi, itaat eğitimi, klasik koşullanma eğitimi, klinikteki diğer köpeklerle sosyalleşme gibi tedaviler uygulanabilir.

Tedavilerine ek olarak köpeğimiz için destek ürünlerine başvurabiliriz. Çoğu zaman veteriner hekim önerisiyle tek başına bile çözüm sunmaktadır.

Composure huysuzluk, hiperaktivite, anksiyete ve çevre kaynaklı stres sonucu davranışsal bozukluk gösteren kedi ve köpeklerin, kişiliği ve enerji seviyesini değiştirmeden sakinleştirici etki yaratan formüle sahiptir. Herhangi bir uyuşukluk hissi, yan etki oluşturmadan rahatlama ve sakinleşme duygusunu teşvik eder, ruhsal durumu iyileştirir.

SynbioCure duygu durum bozukluklarında denge sağlar. Lincoln Anksiyete Skalası ve Kortizol seviyelerini azaltırken Seratonin seviyesinin yükselmesini sağlar.

YNC Pet Aroma Terapi Serisi özel olarak hazırlanan ve köpekleriniz için uygun doz ve rejimlerde kullanma imkanı sunan yüksek kaliteli yağlar sayesinde kedilerinizde aromaterapi ile sakinlik sağlanarak kaygı ve stresin neden olduğu istenmeyen durumlar önlenebilir. Kedi ve köpekleriniz için  hazırlanmış aromaterapi uçucu yağları ile oluşabilecek depresyon, anksiyete gibi durumların önüne geçilmesinde yardımcıdır. Yatıştırır ve güven duygusu oluşmasına destek sağlar.

KOOL DOG® değişikliklerin veya stresli durumların neden olduğu davranış bozukluklarını önemli ölçüde azaltır ve zamanla bu davranış bozukluklarının önüne geçer. Köpeklerle ilişkili davranış bozukluklarının önemli ölçüde azalmasına hatta kaybolmasına yol açar ve daha iyi etkinlik sağlar. Her iki yatıştırıcı içeriğin de bulunduğu ve çift etkili güçlü bir yatıştırma özelliği olan tek inhaler üründür.

 Hem çevredekiler hem köpek sahibi hem de köpeğin kendisi için davranış bozuklukları büyük bir sorun olmak yerine tedavi edilebilir ve tedavi sonucu kesin çözüm alınabilir vakalardır. Veteriner hekimi seçimi, tedavi ve medikal destek ile köpeğiniz bu sorunları aşabilir, uyumlu hayatına devam edebilir.

 

Paylaş:

Köpekler İçin Şampuan Seçimi: Nelere Dikkat Edilmeli?

Köpekler İçin Şampuan Seçimi: Nelere Dikkat Edilmeli?

    Köpek sahipleri olarak, sevimli dostlarımızın sağlıklı ve temiz bir cilde sahip olmalarını sağlamak için onları düzenli olarak yıkamak…
Kedi ve Köpek Birbirine Nasıl Alıştırılır?

Kedi ve Köpek Birbirine Nasıl Alıştırılır?

Günümüzde evlerimizi çeşitli türde hayvan dostlarımızla paylaşmaktayız. Gün geçtikçe evini bir ya da daha fazla hayvanla paylaşan kişi sayısı giderek…
Köpeklerde Ağız Kokusunun Sebepleri Nelerdir?

Köpeklerde Ağız Kokusunun Sebepleri Nelerdir?

Köpeklerde ağız kokusu, sık karşılaşılan problemlerdendir. İnsanlardakine benzer şekilde köpeklerde görülen ağız kokusu, genelde ağız içi ve dişlerde biriken bakterilerden…

Diğer Blog Yazılarımız

Köpekler İçin Şampuan Seçimi: Nelere Dikkat Edilmeli?

    Köpek sahipleri olarak, sevimli dostlarımızın sağlıklı ve temiz bir cilde sahip olmalarını sağlamak için onları düzenli

Kedi ve Köpek Birbirine Nasıl Alıştırılır?

Günümüzde evlerimizi çeşitli türde hayvan dostlarımızla paylaşmaktayız. Gün geçtikçe evini bir ya da daha fazla hayvanla paylaşan kişi

Köpeklerde Ağız Kokusunun Sebepleri Nelerdir?

Köpeklerde ağız kokusu, sık karşılaşılan problemlerdendir. İnsanlardakine benzer şekilde köpeklerde görülen ağız kokusu, genelde ağız içi ve dişlerde

Köpeklerde Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpekler, insana olan bağlılıkları ve samimiyetleri ile insan dostu canlılardır. Bir köpekle yaşamanın birçok avantajı olduğu gibi dezavantajları

Kediler Neden Suyu Sevmez?

Kediler insanlar tarafından çok fazla ilgi gören canlılardan biridir. Kedilerin kendilerine özgü özellikleri nedeni ile haklarında pek çok

Kedilerin Tuvaletinin Geldiği Nasıl Anlaşılır?

Kedilerin tuvaletinin geldiğinin nasıl anlaşılacağı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kedi sahipleri ya da kedi sahiplenmeyi düşünen kişiler