Skip to content

Blog

İdrar Yolları Enfeksiyonlarında Doğru Teşhis ve Tedavi Yöntemleri

Paylaş:

Kedi ve köpeklerde idrar yolu enfeksiyonu hiçbir sebep olmaksızın ortaya çıkabilecek bir durumdur. İdrar yolu enfeksiyonun çeşitli sebepleri olabilir. Burada da devreye doğru teşhis girer. Kedi ve köpeklerde idrar yolu enfeksiyonunun neye bağlı olarak ortaya çıktığı belirlenmelidir. Doğru teşhis ile altta yatan durum tedavi edilebilir.

Hayvanlarınızın beslenme alışkanlıkları ve az su içmesi gibi durumlar da idrar yolu enfeksiyonlarına yol açabilir.  Bir hayvanın yediği mamayı rahatça sindirmesi adına bol su tüketmesi gerekir. Kedi ve köpekler sahipleri tarafından uygun koşullarda bakılmazsa ve rahat değilse idrar yolu enfeksiyonları başlayabilir.

İdrar yolu enfeksiyonlarını kedi ve köpeklerinize rahatsızlık verir. Bu durumda saldırganlığı artabilir ya da farklı hastalıklara yol açabilir. Bu yüzden idrar yolu enfeksiyonlarında öncelikle altta yatan neden belirlenir. Daha sonra altta yatan nedene göre bir tedavi planlanır. İdrar yolu enfeksiyonlarında doğru teşhis farklı sağlık sorunlarının yaşanmasına da engel olur. Böylece evcil hayvanınızın konforu ciddi oranda artar.

Hayvanlarda İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?

Bir kedi ve köpek için idrar yolu enfeksiyonunda ilk belirti hayvanın idrar yaparken pozisyonunu değiştirmesidir.  Evcil hayvan bakan kişiler hayvanlarının davranışlarını gözlemlemelidir. Bir belirtiyle karşılaştığında hemen erken tanı için uzman bir veteriner hekime görünmek gerekir.

Hayvanlarda idrar yolu enfeksiyonu belirtileri şu şekildedir;

  •  En gözlenebilir belirtiler arasında hayvanın idrar yapmada pozisyon değişikliğidir.
  • İdrar yolu enfeksiyonlarında idrar yaparken zorlanma da görülür.
  • Hayvanınız idrar yolu enfeksiyonuna bağlı olarak duyduğu acı ile birlikte inceleyebilir ya da bağırma şeklinde sesler çıkarabilir.
  • Kediler idrarını kuma yaptığında kumu eşeler ve pozisyonunu aldıktan sonra idrarını yapmadan kumu kapatır. Bu durum kedilerde idrar yolu enfeksiyon belirtileri arasındadır.
  • Kedilerde ve idrarını evde yapan köpeklerde alışkın olduğu yer dışında idrarını yapma davranışı idrar yolu enfeksiyonuna yönelik bir belirti olabilir.

Köpekler ve kediler idrarını yapamadığı için iştahsızlık görülür. Ayrıca karın bölgesinde belirgin bir şişkinlik ortaya çıkar. Kedi ve köpeklerinizde idrar yolu enfeksiyonuna yönelik bir belirti fark ediyorsanız erken teşhis için yemek düzeni, tuvalet davranışı ve karın bölgesini düzenli olarak kontrol etmelisiniz.

Hayvanlarda İdrar Yolu Enfeksiyonu Tedavisi Nasıl Olur?

Evcil hayvanınızda idrar yolu enfeksiyonuna yönelik bir belirti fark ettiyseniz öncelikle uzman bir veteriner hekime götürmelisiniz. Hastalık tedavisinde ilk aşama enfeksiyonun altında yatan nedeni bulmaktır.

Hayvanlarda idrar yolu enfeksiyonu viral ve bakteriyel kaynaklı olabilir. Bu durumda uzman veteriner hekim devreye girer. Genel olarak idrar yolu enfeksiyonunda antibiyotik tedavisi uygulanır.  Antibiyotiklerin hayvanlara verilmesi mutlaka reçete sonucu olmalıdır.

Evcil hayvanlarınıza veteriner hekim dışında antibiyotik verirseniz farklı sorunlar ortaya çıkabilir. Veteriner hekim tarafından yazılan antibiyotik verilen kedi ya da köpekte idrar yolu enfeksiyonu çok kısa bir süre içinde geçecektir.

Hayvanlarda idrar yolu enfeksiyonu böbreklere kadar ilerlemiş olabilir. Veteriner hekim bu durumda checkup yapacaktır.  Daha sonra gerekli tedavi başlanır.  Basit idrar yolu enfeksiyonlarında tedavi sırasında hayvanın içeceği su miktarı arttırılmalıdır.  Su temizleyici özelliği sayesinde tedaviyi destekleyecektir.

YNC URINARY CURE ile üriner sistem hastalıklarında alternatif etkili bir tedavi yöntemi sağlamayı vaat eden potent bir fitoterapötiktir. 

 YNC Urinary Cure ile idrar kesesinin yenilenmesi sağlayarak var olan problemin giderilmesi amaçlanır. İçerisinde bulunan maddeler ile ağrı kesici etkisi sağlanır ve kedinizin köpeğinizin rahatlanması hedeflenir.

 

Paylaş:

Köpekler İçin Şampuan Seçimi: Nelere Dikkat Edilmeli?

Köpekler İçin Şampuan Seçimi: Nelere Dikkat Edilmeli?

    Köpek sahipleri olarak, sevimli dostlarımızın sağlıklı ve temiz bir cilde sahip olmalarını sağlamak için onları düzenli olarak yıkamak…
Kedi ve Köpek Birbirine Nasıl Alıştırılır?

Kedi ve Köpek Birbirine Nasıl Alıştırılır?

Günümüzde evlerimizi çeşitli türde hayvan dostlarımızla paylaşmaktayız. Gün geçtikçe evini bir ya da daha fazla hayvanla paylaşan kişi sayısı giderek…
Köpeklerde Ağız Kokusunun Sebepleri Nelerdir?

Köpeklerde Ağız Kokusunun Sebepleri Nelerdir?

Köpeklerde ağız kokusu, sık karşılaşılan problemlerdendir. İnsanlardakine benzer şekilde köpeklerde görülen ağız kokusu, genelde ağız içi ve dişlerde biriken bakterilerden…

Diğer Blog Yazılarımız

Köpekler İçin Şampuan Seçimi: Nelere Dikkat Edilmeli?

    Köpek sahipleri olarak, sevimli dostlarımızın sağlıklı ve temiz bir cilde sahip olmalarını sağlamak için onları düzenli

Kedi ve Köpek Birbirine Nasıl Alıştırılır?

Günümüzde evlerimizi çeşitli türde hayvan dostlarımızla paylaşmaktayız. Gün geçtikçe evini bir ya da daha fazla hayvanla paylaşan kişi

Köpeklerde Ağız Kokusunun Sebepleri Nelerdir?

Köpeklerde ağız kokusu, sık karşılaşılan problemlerdendir. İnsanlardakine benzer şekilde köpeklerde görülen ağız kokusu, genelde ağız içi ve dişlerde

Köpeklerde Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpekler, insana olan bağlılıkları ve samimiyetleri ile insan dostu canlılardır. Bir köpekle yaşamanın birçok avantajı olduğu gibi dezavantajları

Kediler Neden Suyu Sevmez?

Kediler insanlar tarafından çok fazla ilgi gören canlılardan biridir. Kedilerin kendilerine özgü özellikleri nedeni ile haklarında pek çok

Kedilerin Tuvaletinin Geldiği Nasıl Anlaşılır?

Kedilerin tuvaletinin geldiğinin nasıl anlaşılacağı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kedi sahipleri ya da kedi sahiplenmeyi düşünen kişiler