Skip to content

ProfArge / Araştırma & Geliştirme Merkezi

ProfArge, Nisan 2020 yılında Veteriner sahada yeni sağlık teknolojileri, terapötik çözümler ve efektif ilaç dağıtım sistemleri üzerinde çalışmalar yapmak üzere kurulmuştur.

Kuruluşundan bu yana uzman kadro ve araştırma ortakları ile pet hekimliğine ilk kez lipozomal ilaç dağıtım sistemleri, postbiyotik teknolojileri, bakteriyel mikroenkapsülasyon gibi teknolojileri armağan etmiş ve sahada benzeri olmayan özelliklerde çok sayıda ürün formülasyonu hazırlamıştır.

Şirket; fikirleri ve ihtiyaçları somut çözümlere dönüştüren araştırma ve geliştirme noktasındaki faaliyetleriyle, veteriner sağlık alanında yenilikçiliğin ön saflarında yer almaktadır.

Prof. Dr. Duygu Dalğın & Prof. Dr. Yücel Meral

Ne Yapıyoruz?

İşbirliğine Dayalı Ortaklıklar

Akademik kurumlarla, endüstri liderleriyle ve sağlık hizmeti sağlayıcılarıyla olan ortaklıklarımız, inovasyonda ön saflarda yer almamıza yardımcı oluyor ve çözümlerimizin mevcut ve gelecekteki veteriner sağlık hizmetleri ihtiyaçlarına yanıt vermesini sağlıyor.

İleri Teknoloji

Güncel ve hatta geleceğin biyoteknolojilerinin kullanılması, yüksek kalitede araştırma ve geliştirme altyapısı sağlamaktadır.

Hasta Odaklı Çözümler

Araştırmalarımızın merkezinde kısa süreli ve güçlü terapötik etkinlik bulunmaktadır. Çözümlerimiz, hem etkin, hem de erişilebilir olmalarını sağlayacak şekilde son kullanıcı düşünülerek tasarlanmıştır.

Bilimsel Temelli Yaklaşım

Hedeflenen her teknoloji ve her formül, bilimsel literatür baz alınarak hipotesize edilir. Sonrasında laboratuvar çalışmalar ile geliştirilen ürünler, öncelikle in vitro, takiben in vivo testlerden geçirilerek, Ürün Geliştirme safhasına sevk edilir. Bu noktada geçimlilik, yaşlandırma gibi açılardan da optimize edilen ürün,  güvenle kullanılmak üzere veteriner saha hizmetine sunulur.